16/05/2014

Yhtäkkiä niin kesäistä | Riihilohi

lohi.6 lohi.1b riihilohi.3 lohi.4b lohi12b lohi.5b lohi.7c

Ystäväni totesi toukokuun viimeisten viikkojen olevan kuin joulunalusviikot. Juhlia ja päivämääriä, deadlineja ja muita. Meillä oli eilen kevätjuhlapäivä, rusetit kaulassa ja tukka putkella sännättiin matkaan että ennätettiin.

Juhlan jälkeen oli ihmeellinen hetki. Keveä valo kajasti uskotellen kesän tuloa, kuplivaa mieltä ei häirinnyt kuin nälkä joka ajoi ruokakaupan pihaan.

Paikallisen valintamyymälän edessä oli suuri musta teltta, jonka kyljessä ahavoitunut mies loimutti lohta. Lapset kykkivät nuotion vierellä ja ihmettelivät, äiti sai kainaloon paketin vasta loimutettua ja lämmintä. Kotona oli niin kesäistä, haettiin perennapenkistä ruohosipulia ja kaadettiin maitoa lasiin, vähät välitetiin  kalanrasvaan sotkeutuvista leningeistä ja ruseteista. 

Haaveilen kiireettömistä kesäpäivistä, en tiedä onko moisia olemassakaan, mutta ehkä iltoja kuitenkin. Ja että vene olis vesillä ja verkot ja illalla saisi paistaa kalaa pannulla.

Lohi | Riihilohi*
*Tuote tai palvelu on saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

5 comments:

Rillirousku said...

Apua miten ihania kuvia! Henkilökuva aivan maaginen! Pitää tuijottaa pitkään.

Birgit | taulu ja tapetti said...

Rilla, se hetki oli uskomaton. Savun ja kalan tuoksu, jotain savolaista leppoisuutta mitä täällä Varsinais-Suomessa harvoin mistään löytää.

Anna / kotiAni said...

Ihana tunnelma näissä!!

Meeri Hentilä said...

Että tästä blogista tulee hyvä mieli! Osaat kuvatta ihan taianomaisesti!

Meeri Hentilä said...

Ai että tästä blogista tulee hyvä mieli! Osaat kuvata ihan taianomaisesti.